Välkommen till Skattkistans förskola

Skattkistan: Stocksund, nära Djursholm

Kornvägen 26, 182 75 Stocksund, 0731-45 38 31

Skattkistans förskola ligger i Stocksunds mot gränsen till Djursholm. Runtom finns villor och flera grönområden, där vi leker och upptäcker. Vi har också nära till Stockhagens idrottsplats där vi gärna har planerad verksamhet. Vi har barn i åldern 1-5 år på två avdelningar med mycket yta för lek.

Vår Profilering: Idrott, Matematik och Natur.

Varmt välkomna till Skattkistans förskola, som är en ämnesprofilerande förskola, där språk och värdegrund är våra största fokusområden och en viktig grund för barnens framtid. Förskolan ligger i Stocksund mot gränsen till Djursholm mot skog, park och villaområden.

Här är barnen i åldrarna 1-5 år och är uppdelade i mindre grupper, för att kunna stimulera och utmana barnens lärande och se kompetensen hos det enskilda barnet. Smågrupperna gör att alla pedagoger känner och ser varje barn eftersom vi inte är en stor förskola. Den familjära känslan hos oss är något som många föräldrar uppskattar och söker sig till, den atmosfären är något som vuxit upp under många år.

Vi arbetar för att omsorg, lek och lärande bildar en helhet. Hos oss ska alla barn känna trygghet och glädje över att spendera dagen med oss pedagoger och alla kompisar. Tryggheten skapar vi genom att ge barnen den omsorg och närhet som alla barn är i behov av för att kunna vara stärkta i sin självkänsla och känna glädje över att spendera dagen tillsammans med oss. Här utvecklas och lär sig barnen på ett lustfyllt och meningsfullt sätt.
Vi som arbetar på Idala är här för att lära, ha roligt och utvecklas tillsammans med barnen.

Vi arbetar mycket med värdegrunden så att varje barn känner en trygghet och tillit till både barn och vuxna. Vi är kända för att vara ute mycket och ser det som ett måste varje dag, det ger de flesta barnen en mer hälsosam livsstil.

Det är också en självklarhet för oss idag att vår mat som serveras är helt ekologisk och lagad från grunden, allt för att ge barnen en sund och näringsrik måltid. Frukost som består av gröt, hemlagat bröd och tillbehör serveras 8.30, lunch serveras kl 13 och mellanmål ca 16. Allt helt ekologiskt och helst närproducerat.

Vi har för närvarande öppet mellan 7.00-17.00 men har naturligtvis öppet mer när behovet finns.

Vi öppnar utomhus nästan året om.

Vi startar dagen 7.00 genom att ta emot barn utomhus.  Kl 08.30 serveras frukosten . Klockan 9.00 börjar dagens förmiddagsaktiviteter. Klockan 11.00 äter de yngsta barnen frukt, följt av vila. 11.30 får de lite äldre barnen frukt och har en sagostund innan lunchen. Klockan 13.00 äter vi alla lunch tillsammans. Eftermiddagsaktiviteterna startar klockan 14.00. Vid 16.00 pausar vi för ett mellanmål. Klockan 17.00 stänger förskolan just nu.

Vi som arbetar på förskolan är:

 Amanuel

Vik Förskollärare

Ellionor

Förskollärare

Nicoleta

 Barnskötare

 

Maria

Förskollärare

Frågor rörande verksamheten

Har du frågor kring verksamheten rörande Skattkistans förskola - kontakta rektor Ingemar Torkelsson.

Rektor för Idala förskola

Ingemar Torkelsson
Tel: 070-615 72 35

Hitta till Idala förskola