Välkommen till Skattkistans förskola

Skattkistan: Stocksund, nära Djursholm

Kornvägen 26, 182 75 Stocksund, 0731-45 38 31

 

Vi kommer från hösten 2023 att pausa verksamheten på Skattkistan. 

 

Skattkistans förskola ligger i Stocksund mot gränsen till Djursholm. Runtom finns villor och flera grönområden, där vi leker och upptäcker. Vi har också nära till Stockhagens idrottsplats där vi gärna har planerad verksamhet. Vi har barn i åldern 1-5 år med mycket yta för lek.

Vår Profilering: Idrott, Matematik och Natur.

Varmt välkomna till Skattkistans förskola, som är en ämnesprofilerande förskola, där Idrott, Matematik och Naturkunskap är våra ämnen som influerar vår undervisning. Språk och värdegrund är något som ständigt genomsyrar vår verksamhet som en naturlig del av förskolans miljö. Förskolan ligger i Stocksund mot gränsen till Djursholm nära till skog, park, idrottsanläggning och villaområden.

Här är barnen i åldrarna 1-5 år och arbetar ibland i helgrupp och ibland i olika tvärgrupper.

Vi arbetar för att omsorg, lek och lärande bildar en helhet där inget utesluter det andra. Hos oss ska alla barn känna trygghet och glädje över att spendera dagen med oss pedagoger och kompisar. Tryggheten skapar vi genom att ge barnen den omsorg och närhet som alla enskilda barn är i behov av för att kunna vara stärkta i sin självkänsla och känna glädje över att spendera dagen tillsammans med oss. Här utvecklas och lär sig barnen på ett lustfyllt och meningsfullt sätt där barns delaktighet och inflytande är en viktig utgångspunkt i vår undervisning.

Vi som arbetar på Skattkistan är här för att lära, ha roligt och utvecklas tillsammans med barnen.

Det är också en självklarhet för oss idag att vår mat som serveras är helt ekologisk och lagad från grunden, allt för att ge barnen en sund och näringsrik måltid. Vi försöker även att odla många saker själva, från jord till bord för att få barnen att utveckla intresse och förståelse för hållbar utvecklning.

Frukost som består av gröt, hemlagat bröd och tillbehör serveras 8.30, lunch serveras kl 13 och mellanmål ca 16. Allt helt ekologiskt och gärna närproducerat.

Vi har för närvarande öppet mellan 7.00-17.00 men har naturligtvis flexibla tillatt ändra tiderna vid behov. Vi öppnar till största delen utomhus med undantag för mörker och kyla.

Så här se en dag ut på Skattkistans förskola:

Vi startar dagen 7.00 genom att ta emot barn utomhus.  Kl 08.45 serveras frukosten . Klockan 9.30 börjar dagens förmiddagsaktiviteter. Klockan 11.00 serveras det frukt till samtliga barn följt av vila för de yngsta barnen.  Klockan 13.00 äter vi alla lunch tillsammans. Eftermiddagsaktiviteterna startar klockan 14.00. Vid 16.00 serveras mellanmål. Klockan 17.00 stänger förskolan.

Frågor rörande verksamheten

Har du frågor kring verksamheten rörande Skattkistans förskola - kontakta rektor Susan Hellström.

Rektor för Skattkistans förskola

Susan Hellström
Tel: 070-615 44 47

Hitta till Skattkistans förskola