Köket - vi lagar nästan helt ekologiskt

I köket arbetar Chefskocken Robert Äleklint.

Jag heter Robert Äleklint och är kökschef på S2H Förskolor och vi lagar mat till våra fyra förskolor. Vi vill ge barn och pedagoger den bästa och mest näringsrika maten. Därför har vi valt att tillaga och servera så bra mat som vi bara kan. Vi väljer mestadels ekologiska råvaror på våra förskolor.

Djuren, som köttet kommer ifrån, vistas ute i hagar och stressas inte av små trånga utrymmen. Deras foder är även det ekologisk odlat från gården. Till skillnad från konventionellt odlade produkter får de ekologiska växa och mogna under en längre tid, och är fria från kemisk besprutning, konstgödsel och bekämpningsmedel. Det påverkar både kvalitet och smak. Det blir fräschare mat utan några onödiga tillsatser, utan bekämpningsmedel och på djurens villkor. 

Vi har ett samarbete med Coop Extra vid Enebyängen handelsplats, Martin-Servera, Grönsakshallen Sorunda och Gourmet Food. Med personlig kontakt med dessa leverantörer får vi de bästa råvarorna för att tillaga en god och näringsrik mat.

Att välja ekologiskt i det mesta, är ett enkelt sätt att visa omsorg om djur och natur och att påverka utvecklingen av vår miljö i rätt riktning. Därför väljer vi mest råvaror som är producerad med respekt för miljön och vår framtid.

Tyvärr finns det fortfarande produkter som ej går att få ekologiska men Ekologiska produkter är en självklarhet för oss.

Väl mött,
Robert

Vi har nu använt oss av mestadels ekologiska varor sedan 2012.

Under fliken "Meny" kan du ta del av veckans och kommande veckas meny.

Är du i behov av att få mat levererad till er förskola? Vi har kapacitet att även leverera vår goda hemlagade näst intill helt ekologiskt baserad mat.

Kontakta S2H Catering!

S2H Catering