Köket - vi lagar ekologiskt

I köket arbetar Chefskocken Robert Äleklint (Charlottenberg, Assal Olson), kocken Miklos Nagy (Prästkragen) och kokerskan Etelka Nagy (Idala). Robert står för planering och inköp. 

Jag heter Robert Äleklint och är kökschef på S2H Förskolor. Tillsammans med Miklos, Etelka Nagy och Assal Olson lagar vi mat till våra fyra förskolor. Vi vill ge barn och pedagoger den bästa och mest näringsrika maten. Därför har vi valt att endast tillaga och servera ekologisk mat på våra förskolor.

Djuren, som köttet kommer ifrån, vistas ute i hagar och stressas inte av små trånga utrymmen. Deras foder är även det ekologisk odlat från gården. Till skillnad från konventionellt odlade produkter får de ekologiska växa och mogna under en längre tid, och är fria från kemisk besprutning, konstgödsel och bekämpningsmedel. Det påverkar både kvalitet och smak. Det blir fräschare mat utan några onödiga tillsatser, utan bekämpningsmedel och på djurens villkor. 

Vi har ett samarbete med Coop Extra vid Enebyängen handelsplats, Martin-Servera, Grönsakshallen Sorunda och Gourmet Food. Med personlig kontakt med dessa leverantörer får vi de bästa råvarorna för att tillaga en god, ekologisk och näringsrik mat.

Att välja ekologiskt är ett enkelt sätt att visa omsorg om djur och natur och att påverka utvecklingen av vår miljö i rätt riktning. Därför väljer vi mat som är producerad med respekt för miljön och vår framtid.

Ekologiska produkter är en självklarhet för oss.

Väl mött,
Robert

Från och med 1 september 2012 är all mat ekologisk på våra förskolor. Anledningen till att vi serverar ekologisk mat är att vi tror att det är bättre för både djur och miljö och inte minst att det är bättre för era barn att äta mat som inte innehåller besprutningsmedel.

Under fliken "Meny" kan du ta del av veckans och kommande veckas meny.

Är du i behov av att få mat levererad till er förskola? Vi har kapacitet att även leverera vår goda ekologiska mat.

Kontakta vårt dotterbolag, S2H Catering!

S2H Catering